איך לטפל בדימום אצל ילדים

איך לטפל בדימום אצל ילדים

דימומים שכיחים בעיקר לאחר פציעות או חתכים. יש הרבה ילדים וגם מבוגרים שסובלים מדימום מהאף. חשוב ללמוד ולדעת איך להתייחס לכל דימום מכל סוג שלא יהיה וכמובן איך לעצור אותם בצורה הכי יעילה והכי נכונה.

אך לפני הכול, חשוב לציין כי נכון שלא כל חתך דורש התערבות רפואית אך אם לא יודעים להתייחס לחתך ולדימום בצורה הנכונה, הרי שעלול להיגרם נזק שידרוש אחר כך התערבות וטיפול רפואי מורכבים יותר.

כיצד לטפל בדימום אצל ילדים

דימום במקרה של חבלה מה עושים?

  1. אם מדובר בשטף דם חזק עם איבוד דם משמעותי, אל תאבדו זמן ומהרו להזעיק עזרה. חייגו למד"א 101.
  2. אם מדובר בחתך ביד או ברגל, הגביהו אותו מעט כדי לעצור את הדימום.
  3. במקרה של חשד לשבר אין להזיז את הגפה הפגועה.

לחצו על מקום הדימום עד שהוא ייעצר. אפשר להשתמש בבגד נקי, בד או מגבת. אל תרפו מהלחץ על מקום הדימום למשך מספר דקות עד שהדימום ייעצר. גם אם הילד מתנגד ללחץ, זכרו, זו הדרך הנכונה לעצור את הדימום. אל תציצו מידי פעם לבדוק מה קורה עם הדימום כי זה יחדש את שטף הדם. תנו לזה את הזמן עם לחץ רצוף, כדי שתעצרו את הדימום כמו שצריך.

בדימומים רציניים יש ללחוץ לעיתים למשך 10 דקות ואף יותר. חטאו את אזור החתך עם מים וסבון או באמצעות חומר חיטוי אחר וחבשו את החתך.

זכרו! אין לחטא פצע פתוח או חתך באמצעות אלכוהול!

דימום מהאף – מה עושים?

במקרה של דימום מהאף, חשוב ללמוד איך לנהוג כדי לעצור את הדם וחשוב לא פחות ללמוד מה אין לעשות.

דימום מהאף עלול להיגרם בעקבות מכה אך גם סתם כך בלי כל התראה. לעיתים זה קורה בגלל התייבשות ולעיתים מדובר בנטייה לדימומים מהאף בלי סיבה הנראית לעין.

כל מי שחווה דימום מהאף מכיר את חוסר האונים המתלווה לכך כאשר הדם זורם וקשה עד מאוד לעצור אותו. במיוחד אם מדובר בילדים קטנים שנבהלים מאוד ומסרבים שיטפלו בהם.

הדרך הנכונה ביותר לטיפול בדימום מהאף היא –

  1. ללחוץ על מקום הדימום עד שהדם ייעצר.
  2. להניח קרח עטוף במגבת בחיבור שבין המצח לאף.

אין להגביה את הראש ולהטות אותו אחורנית!

הסכנה שבאיבוד דם

אדם שמאבד דם רב בעקבות פציעה עלול להגיע למצב של הלם שעלול להוביל אף למוות. מסיבה זו חשוב תמיד לטפל בדימומים במיוחד אם מדובר בדימום רב.

הילד נחתך? נחבל? נפצע? הוא בוודאי ייבהל למראה הדם. המבוגר האחראי בשטח חייב לוודא מה מקורו של הדימום ולדאוג לעצירתו. חשוב לטפל כמובן גם בפצע או בחתך כדי למנוע זיהומים משניים.

"הצלה ללא גבולות" מברכת אתכם בחיים שלווים ללא פציעות, חבלות, דימומים ושאר צרות. תוכלו למצוא באתר מדריכים להצלת חיים נוספים.

*מדריך זה אינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי, ואם ימצא טעות נא לעדכן אותנו ב- צור קשר.

כתבות ופוסטים נוספים
איך לטפל בתינוק שנחנק

איך לטפל בתינוק שנחנק

התינוק נחנק ממאכל קשה? מחלקיק משחק קטן? הוא משתעל ומשתנק? מכחיל? מאבד הכרה? אל תאבדו זמן יקר. טפלו בו על פי המדריך איך לטפל בתינוק שנחנק.

קרא עוד »
כיצד לבצע החייאת תינוקות

כיצד לבצע החייאת תינוקות

כיצד לבצע החייאת תינוקות? מה צריך לעשות ומה לא עושים? המשיכו לקרוא במדריך המלא של הצלה ללא גבולות. חשוב להדגיש! לחייג למד"א 101 בעת הצורך…

קרא עוד »
הצלה ללא גבולות - Rescuers Without Borders

הצלה ללא גבולות הינו ארגון מתנדבים ישראלי בפריסה בנילאומית המונה מעל 1,600 מתנדבים, פראמדיקים ורופאים המסורים להצלת חיים בכל העולם.